Begeleider in de kinderopvang (kinderzorg)

Je droomt ervan om met kinderen te werken van 0 tot 12 jaar? Of misschien werk je al in de kinderopvang, maar mis je het vereiste certificaat of diploma? Of je hebt zin om je na te scholen en te leren werken met de nieuwste methodieken en werkinstrumenten uit de kinderopvang?

Je stapt met ons binnen in de wondere wereld van kinderen om hen op een deskundige wijze te leren begeleiden. De kans op een boeiende job in de kinderopvang ligt voor jou open ...

Kinderen en ouders zijn vragende partij voor een kwalitatief hoogstaande opvang. Ouders willen hun kinderen immers met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan de opvang.

In de opleiding word je gecoacht om je pedagogische kwaliteiten te ontwikkelen en te verfijnen zodat je kinderen met hun specifieke noden en behoeften kan begeleiden en hen kan stimuleren in hun totale ontwikkeling. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het leren functioneren in een team en het omgaan met ouders.

Volg je de opleiding begeleider in de kinderopvang (kinderzorg) dan kan je aan de slag in kinderdagverblijven, de buitenschoolse kinderopvang, kleuterscholen en centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning.

Dit is een opleiding die naar een knelpuntberoep leidt. De opleiding is door de VDAB erkend als beroepsopleiding. De VDAB betaalt het cursusmateriaal en de opleidingskosten terug van de cursisten:

  • die geslaagd zijn voor de startopleiding 'begeleider buitenschoolse kinderopvang' en
  • die deeltijds in de kinderopvang werken en deeltijds werkzoekend zijn.

Je kan de opleiding combineren met algemene vorming. Op die manier behaal je een diploma secundair onderwijs. Dit opent ook de deur naar hogere studies.

In het bijgevoegde pdf-bestand vind je alle informatie over de opleidingen begeleider in de kinderopvang en begeleider in de buitenschoolse kinderopvang voor het schooljaar 2013-2014. Kan je het bestand niet openen, download dan eerst Adobe Reader op je computer.