Begeleider in de kinderopvang (kinderzorg)

Je droomt ervan om met kinderen te werken en ziet het als een uitdaging om aan de slag te gaan als professionele kinderbegeleider in de kinderopvang met kinderen van 0 tot 12 jaar?

Of misschien werk je al in de kinderopvang en mis je het vereiste certificaat of diploma? Of je hebt zin in vorming en wil jouw competenties even updaten?

Dan ben je welkom in de opleidingen begeleider in de kinderopvang /gezinsopvang, begeleider in de buitenschoolse kinderopvang.

Je stapt met ons binnen in de wondere wereld van kinderen om hen op een deskundige wijze te leren begeleiden.

De kans op een boeiende job in de kinderopvang ligt voor jou open ...

Kinderen en ouders zijn vragende partij voor een kwalitatief hoogstaande opvang. Ouders willen immers hun kinderen met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan de opvang.

In de opleiding word je gecoacht om je pedagogische kwaliteiten te ontwikkelen en te verfijnen, zodat je kinderen met hun specifieke noden en behoeften kan begeleiden en hen stimuleren in hun totale ontwikkeling. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het leren functioneren in een team en het omgaan met ouders.

Je kan kiezen voor het standaardtraject of indien je op zoek bent naar een traject, meer afgestemd op jouw persoonlijke situatie, en beter combineerbaar met een job en of gezin, is er een flex-traject op maat mogelijk.

De meeste modules worden aangeboden onder de vorm van gecombineerd onderwijs (GECOM). Het totaal aantal lestijden per module, in totaal 40, wordt gegeven in 'gecombineerd onderwijs'. Dit houdt in dat je een gedeelte van het aantal lestijden les krijgt in het centrum en voor het andere gedeelte thuis werkt voor de module. Je krijgt taken en opdrachten die je thuis maakt om de leerstof te verwerken.
Het klaslokaal wordt als het ware uitgebreid tot het web, via het elektronisch leerplatform Moodle. Van deze modules worden de juiste contact- en afstandsmomenten, begin- en einduren meegedeeld tijdens de eerste les. Bij de afstandsmomenten dien je niet aanwezig te zijn in het centrum.

Ben je (nog) niet of minder ICT-vaardig? Geen nood, we helpen je op weg.

Het centrum biedt eveneens de mogelijkheid om in het Open Leercentrum gratis een computer en internet te gebruiken.

Je kan de opleiding combineren met algemene vorming. Op die manier behaal je een diploma secundair onderwijs. Dit opent ook de deur naar hogere studies.

Volg je de opleiding Begeleider in de kinderopvang (Kinderzorg) dan kan je aan de slag in kinderdagverblijven, de gezinsopvang, de buitenschoolse kinderopvang, kleuterscholen en centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning.

In het bijgevoegde pdf-bestand vind je alle informatie over de opleidingen Begeleider in de kinderopvang en Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang voor het schooljaar 2014-2015. Kan je het bestand niet openen, download dan eerst Adobe Reader op je computer. 

Vereiste kwalificatie om te kunnen werken als begeleider in de kinderopvang/gezinsopvang: klik hier