Zorgkundige/verzorgende: knelpuntberoep ontmoet nieuwe opleidingsverstrekker

woe, 2013-11-20

Door de toenemende vergrijzing in ons land neemt de vraag naar helpende handen in de zorgsector jaar na jaar toe. Het aantal jongeren dat kiest voor een opleiding in de zorgsector kan niet voldoen aan deze vraag, wat resulteert in een tekort aan zorgverleners op de arbeidsmarkt.

De Vlaamse overheid voert daarom campagne om het zorgberoep te promoten en ook mensen die een nieuwe professionele uitdaging zoeken, aan te trekken. Volwassenen die zich aangetrokken voelen door een job in de zorg en zich wensen te heroriënteren, kunnen met al hun vragen terecht bij de servicepunten van de VDAB.

Vanaf februari 2014 biedt CVO De Oranjerie 3 nieuwe opleidingen aan binnen het studiegebied personenzorg. Cursisten kunnen vanaf dat ogenblik de opleidingen zorgkundige, verzorgende of logistiek assistent volgen op de campus in Diest. De opleidingen binnen CVO De Oranjerie worden eveneens georganiseerd in samenwerking met de VDAB.

Hiermee spelen we als centrum voor volwassenenonderwijs in op een actuele nood op de arbeidsmarkt.

Werken in de zorg, dat is werken met je hoofd, je handen en je hart.

Je bent welkom op het infomoment op donderdag 12 december om 9.30 uur. Voor meer informatie kan je ook mailen naar Kathleen Vanbets.