Verdediging projectwerken HBO informatica netwerkbeheer schooljaar 2012-2013

woe, 2013-06-19

Als kers op de taart van een opleiding tot gegradueerde in de informatica optie netwerkbeheer, stelden de cursisten hun eindwerk voor aan een zeer geïnteresseerde jury.

Deze jury kon niet anders dan vaststellen dat deze cursisten klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Het was heel leuk om te zien hoe enthousiast en professioneel deze cursisten hun project verdedigden.

Veerle en Joeri kozen voor een voorstel tot infrastructuuroptimalisatie van de onderneming Lambrechts NV. Ze werkten een voorstel uit voor een netwerkupgrade, een optimalisatie van het tanksysteem, een beveiliging van de melkstalen, een trackingsysteem van de tankwagens en een camerabewaking. Heel veel aspecten van de opleiding netwerkbeheer kwamen in het eindwerk aan bod. De firma Lambrechts gaf te kennen dat hun voorstel uitvoerbaar en betaalbaar is. Een kwestie van in te plannen tussen de drukke werkzaamheden door.

ASAP staat voor Agility Simple Automatisation Program. Een uniek en gebruiksvriendelijk systeem dat werd uitgewerkt om de tijd die honden nodig hebben om een bepaald parcours af te leggen samen met het aantal foute sprongen te registreren. Deze gegevens en een rangschikking kunnen worden doorgestuurd naar een website. Nick, Timothy en Kristof wisten ons te vertellen dat er interesse is van firma's om deze toepassing te implementeren. De automatische registratie zou heel wat werk besparen en de kans op foutieve registraties zou dalen.

Na de voorstellingen trok de jury zich terug om de cursisten te evalueren.

Na afloop werd de cursisten een kleine receptie aangeboden. Verdiend én verfrissend... gezien de tropische temperatuur die we die avond noteerden.