Verbroedering cursisten campus Haacht en Tielt-Winge in Brugge

maa, 2012-03-26

Een stralende zonnige maandag, de 26ste maart. We keken er allemaal vol verwachting naar uit. Ilse, onze lesgeefster, had een prima dag uitgekozen om een gezamenlijke uitstap te maken naar Brugge. Het was een geknipt fotoweertje. 20 enthousiastelingen hadden veel goesting om erin te vliegen en kennis te maken met de cursisten uit de andere campus.

Alles werd reeds van tevoren klaargezet om zeker niks te vergeten. Batterijen helemaal opgeladen, zowel van de fototoestellen als van Rosa haar elektrische rolwagen. We konden ertegenaan! Brugge, here we come!

Al van bij het opstappen op de trein in Aarschot zat de sfeer er goed in. Rosa werd met haar rolwagen door twee stoere NMBS-binken op de dubbeldektrein geholpen. We kregen zelfs een eigen compartiment waar we al meteen samen van gedachten konden wisselen over onze lessen Fotografie en Proshow Gold.

Iedereen ging meteen aan de slag met fotograferen en alles verliep heel vlotjes. Maar... na een klein uurtje was Rosa's batterij van de rolwagen al plat, wat niet normaal was natuurlijk. Ilse stuurde ons alvast verder op pad en zoals een goede moeder dat doet, zorgde zij voor haar "jongen" :-). Even wat elektriciteit bijtanken tijdens een eerste koffietje en daarna beurtelings wat duwen...

"Een prachtige stad met heel veel opmerkzaamheden. Leef je maar uit", zei Ilse... en dat deden we ook! We hadden het écht naar onze zin. De uitgestippelde route lag langs de vele schatten die Brugge rijk is: Het moderne concertgebouw aan 't Zand', de Sint-Salvatorkathedraal, de grote markt met z'n cafeetjes, brasseries (waar er 's middags voor ons was gereserveerd) en het Belfort, de Burg met de Heilig-Bloedkapel, het stadhuis, de vele paardenkoetsen, toeristische kant- en chocoladewinkeltjes, de vismarkt, de Dyver met zijn pittoreske bruggetjes, het binnenpleintje van het Arentshuis, voorbij 't Gruuthuuse en de houten huisjes langs de Reien aan de Bonifaciusbrug (het 'liefdesbrugje' genoemd), een frisse Brugse Zot drinken in de brouwerij De Halve Maan en als afsluiter de weelderige bloemenpracht in het pittoreske Begijnhof aan 't Minnewater.

Maar helaas, mooie liedjes duren nooit erg lang en de dag vloog voorbij. Rosa werd gered door haar koene ridder (haar eigen man) die haar rolwagen inmiddels verdertrok tot de laatste snik.

Op het einde van de dag kwamen de mondjes wat losser en ging het er heel gemoedelijk aan toe. Het was een échte verbroedering tussen de beide campussen! De dag was zeker te kort maar we hebben er ontzettend van genoten. En zoals iedereen het zal beamen: dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Bedankt iedereen voor deze geslaagde dag. En vooral, dankjewel Ilse, in naam van iedereen om alles piekfijn te organiseren. We kijken al uit naar onze volgende trip!

Maar nu gaan we eerst aan de slag met onze foto's, want voor onze eindevaluatie van de cursus heeft Ilse ons de opdracht gegeven een mooie Proshow Gold-presentatie te maken over de stad Brugge. We zijn benieuwd naar de resultaten.

Christine Goedhuys (cursiste Proshow Gold – Tielt-Winge)