Uniek verteltheater in Alden Biesen voor cursisten Frans, Spaans en NT2

don, 2014-04-24

Al enkele jaren brengt het Internationaal Vertelfestival in Alden Biesen een uniek verteltheater speciaal voor de taalafdelingen van het volwassenenonderwijs. Ook deze keer wilden enkele cursistengroepen Frans, Spaans en NT2 deze uitgelezen kans niet missen.

Op dinsdag 22 april trokken maar liefst 65 cursisten Spaans (beginners en gevorderden) van Haacht en Diest met hun lesgevers Christina Van Camp en Geert Van De Water naar het sprookjesachtige kasteel van Alden Biesen. Vertelsters Eugenia Manzanera en Cristina Verbena (zie foto's) zorgden voor een onvergetelijke avond met verrassende versies van klassieke sprookjes, verhaaltjes, poëzie. Er werd zelfs gezongen samen met het publiek.

Op woensdagavond 23 april was het de beurt aan de cursisten Frans voor gevorderden en hun lesgeefster Carla Fraeys. Professioneel verteller François Vincent (zie foto) vertelde, speelde gitaar en boeide zijn publiek gedurende meer dan een uur met meeslepende verhalen uit de Griekse mythologie.

Op donderdag 24 april ten slotte was het de beurt aan de cursisten NT2. De vertelelf bracht enkele verhalen rond het thema liefde. Sommige hilarisch, andere dan weer tragisch. Het thema liefde langs alle kanten belicht dus. Een opmerking van een cursist: "Liefde heeft haar eigen taal, een taal voor iedereen!" Een mooie samenvatting van de avond. Dat we in een magische omgeving waren, was natuurlijk ook een meerwaarde.

Kortom: een onvergetelijke luisterervaring, zeker voor herhaling vatbaar.