Talendorp 2016

maa, 2016-04-11

Op 24 maart was het weer tijd voor een jaarlijkse traditie in De Oranjerie: de 2de verdieping van de campus in Diest werd omgedoopt tot een heus Talendorp! De cursisten van de lerarenopleiding en de cursisten en leerkrachten van de taalopleidingen sloegen opnieuw de handen in elkaar en zorgden voor een onvergetelijke avond. De lerarenopleiding zorgde voor de organisatie en de omkadering van de avond. Vanuit de taalopleidingen versterkten enkele (near-)native speakers het team van experts.

Alle taalcursisten kregen de gelegenheid om een vreemde taal in een ontspannen sfeer te oefenen, en dit in gesimuleerde, maar zeer realistische situaties uit het dagelijkse leven.  De experts zorgden voor de nodige attributen en aankleding van de lokalen om de beleving zo echt mogelijk te laten lijken. Zo kon je naar de dokter met je verkoudheid, kon je inchecken in een hotel, kon je die leuke broek kopen in de kledingwinkel, kon je je gestolen portefeuille gaan melden in het politiekantoor, kon je lekker gaan tafelen op restaurant, kon je nog wat groentjes voor de lunch kopen op de markt, of gewoon wat lekker bijpraten in het praatcafé! En dit in het Nederlands (voor NT2-cursisten), Frans, Engels, Spaans of Italiaans.

De deelnemende cursisten waren net als vorig jaar vol lof over het concept en de organisatie. Het was leuk en leerrijk om in een ongedwongen sfeer een andere taal te spreken. Maar de taalcursisten verdienen zelf ook een dikke pluim voor hun enthousiaste deelname  aan deze gezellige, talige avond!

 Het wordt al uitkijken naar de volgende editie:-) 

Talendorp 2016