Spaghetti-avond

din, 2016-05-31

Op vrijdag 13 mei 2016 organiseerden de cursisten van de module ‘Organisatie en Samenwerking’ een spaghetti-avond. De winst wordt gebruikt voor 2 projecten: BEDNET en het financieren van een stadswandeling die ook deel uitmaakt van de module ‘Cultuur’.

BEDNET is een project dat ervoor zorgt dat chronisch of langdurig zieke kinderen toch aanwezig kunnen zijn in de les. Door middel van webcams in het klaslokaal kan het kind de lessen van thuis uit meevolgen. Hierdoor raken de kinderen niet achter op het leerprogramma, wat natuurlijk zeer belangrijk is om op het einde van het schooljaar te kunnen slagen.

Voor de stadswandeling moeten de cursisten een historische wandeling door Diest maken. Er wordt in verschillende groepen gewerkt waarbij elke groep een deel in Diest bezoekt en uitleg kan geven over bepaalde historische gebeurtenissen, historische gebouwen, welke invloed dit eventueel heeft gehad op de stad Diest zoals wij die vandaag kennen.
Deze stadswandeling is tevens de laatste les voor de cursisten van de modules ‘Organisatie en Samenwerking’ en ‘Cultuur’. Voor het einde van het schooljaar wordt nadien afgesloten met een hapje en een drankje. Hopelijk is het dan even mooi weer als op de spaghetti-avond..

De cursisten werden in aanloop naar de spaghetti-avond ingedeeld in groepen met elk hun eigen verantwoordelijkheid. Zo waren er teams die instonden om sponsors te zoeken, de financiën, aankleding van de zaal, muziek, affiches, kinderanimatie en natuurlijk het eten zelf.
Voor de cursisten begon de ‘avond’ al om 15u: alles uitladen, opstellen en de zaal aankleden.
De spaghetti-avond was opgesplitst in 2 shiften: van 17u-19u en van 19u-21u. Met 3 personen aan de kassa, 2 barvrouwen en 5 voor de zaalbediening verliep alles toch redelijk vlot. Ook voor wie geen horeca-ervaring had, was het op enkele momenten hollen na toch zeer doenbaar.
Degenen die instonden voor de afwas hebben gedurende de 2 shiften aan het tempo van een TGV-trein moeten doorwerken (zonder vertragingen of staking ;-) ). Voor de kleinsten was er ook kinderanimatie voorzien in een lokaaltje apart: daar kon je gegrimeerd worden, een filmpje kijken of gezelschapspelletjes spelen. Het leslokaal werd volledig omgetoverd in een mini-kinderspeelplaats.

Wie we natuurlijk ook niet mogen vergeten, zijn onze 4 fantastische koks! Zonder koks zouden de borden (en onze magen) er maar leeg uitgezien hebben. Verschillende recepten samenstellen, ingrediënten aankopen en natuurlijk zorgen dat alles op tijd klaar was voor de avond. Zij waren al de hele dag in de weer om de verschillende sauzen en desserts klaar te maken. Daarbij willen we ook Alain Machiels van de VDAB bedanken omdat hij tijd vrijgemaakt heeft om onze eigen koks ruimte en tijd te geven. Ook het keukenpersoneel van de VDAB dat meegeholpen heeft bij de voorbereidingen van het eten, willen we niet vergeten.
Ten slotte willen we de sponsors nog even vernoemen, want zonder hen zou er geen sprake geweest zijn van onze spaghetti-avond (Carrefour Market Sint-Joris-Winge, Food King, Benny Bries - Koeltechnieken Airconditioning, Multipharma, Bloemenwinkel Jacqueline, Boekhandel Grote Markt, Garage Volvo Rutten).

De gasten waren tevreden, het eten was lekker, de cursisten hebben zelf ook enorm genoten van de avond en op een paar schoonheidsfoutjes en een enthousiast brandalarm na was de avond zeer geslaagd!
We willen iedereen die is komen mee-eten, bedanken, alsook de directie, leerkrachten en personeel van CVO De Oranjerie die die mee mogelijk gemaakt hebben. En last but not least, de cursisten die dit realiseerden, verdienen voor deze avond een dikke pluim!

  
Spaghetti-avond 2016