SLO werkt aan project rond erfgoedsite Abdij van Park te Leuven

vri, 2015-11-06

Kunst- en cultuureducatie verdient de volle aandacht van de Specifieke Lerarenopleiding (SLO). Want iedere mens, maar vooral een (toekomstige) leraar, kan niet zonder durf, creativiteit en expressieve vaardigheden! 

Daarom realiseren dit schooljaar 70 cursisten een project rond erfgoedsite Abdij van het Park te Leuven. Concreet ontwikkelen ze vanuit de leerdoelstellingen een educatief pakket van 2 uur voor hun doelgroep (ASO ,TSO, BSO). Op 15 mei 2016 worden de resultaten gepresenteerd aan collega-cursisten en lesgevers van de SLO. De erfgoedsite Abdij van Park krijgt de leerpakketten ter beschikking zodat hun educatieve werking versterkt wordt. Het is ook de bedoeling om de ontwikkelde leerpakketten op Klascement te plaatsen.

 

Zondagmorgen 25 oktober (ja, een superopleiding is op zondag actief!) vond de introductiedag plaats. De barokke refter van de Norbertijnen deed de aanwezige mannen meteen dromen van het knelpuntberoep “pater”. De van Venus afkomstige cursisten waren overduidelijk minder enthousiast over dit  (uiteraard) niet al te best gepoetste mannenbastion. Na een korte Powerpoint met noodzakelijke weetjes namen vier professionele gidsen het gezelschap op sleeptouw. Al vlug moest ook de grootste cultuurbarbaar schoorvoetend toegeven dat Abdij van Park een ware schatkamer is. Terug in de refter werd in de verschillende groepen stevig gebrainstormd en om 13.00 u keerden de met wilde plannen en geweldige ideeën gevulde hoofden huiswaarts. Onderwijs kan verdomd mooi zijn!

Het SLO-team