Quiz editie 2012

vri, 2012-03-02

Vanavond vond in CVO De Oranjerie te Diest de enige echte Oranjeriequiz plaats.

De quiz startte met een verwelkoming door de directeur via Skype vanuit het verre Suriname. Het uurverschil tussen België en Suriname durfde ze niet te verklappen; dit was misschien wel een quizvraag :-)

Onmiddellijk erna kwam Geert Van De Water in actie: onze enige echte semiprofessionele quizmaster en 100% professionele lesgever Spaans. Een fotoronde, een ronde met verborgen linken, een komen-eten-ronde, een alfabetronde ...

Was het spannend?

Een ex aequo op de eerste plaats vertelt genoeg. De punten van de eerste ronde moesten opnieuw worden boven gehaald om uitsluitsel te geven over wie eerst mocht kiezen uit een mooi gevulde prijzentafel.

Was het plezant?

Vraag het gerust na bij de deelnemers. We mochten dit jaar verschillende groepen cursisten Spaans, Italiaans en Turks verwelkomen. Aan de originele namen van de quizploegen herken je misschien een collega: 'Johans Haarem', 'De Ladies en Willy', 'De 23ste'. Het zal je om verschillende redenen niet verwonderen dat deze ploegen niet op de eerste plaats eindigden.

Wie won er dan wel?

1. Happy Ending met 137/150

2. De medweterkes met 137/150

3. Stoemp met 134/150

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de quiz georganiseerd door een vakgroep van het centrum. Dit jaar grepen de secretariaatsmedewerkers de kans om dit te doen. We wensen hun een heel goede besteding van de inkomsten toe.

En dan de enige echte quizvragen. Op welke datum valt de quiz volgend schooljaar? Wie organiseert deze dan? En gaat die door in Aarschot, Diest of gaat een andere lesplaats met de locatie aan de haal?

Geert, in naam van de organisatoren en de deelnemers, nogmaals bedankt!

Volledige uitslag van de quiz