Proclamatie in het teken van 10 jaar tweedekansonderwijs

din, 2014-07-01

CVO De Oranjerie blikt terug op een geslaagde proclamatie: de cursist stond centraal, het getal 10 stond centraal, 10 jaar tweedekansonderwijs stond centraal.

1023 cursisten, vrienden en familie schreven zich in, hetzij voor het officiële gedeelte, hetzij voor een gezellige gezamenlijke afsluiter van het schooljaar. Velen bleven nadien nog even voor de Oranjeriefuif.

Het hoogtepunt van de avond was vast en zeker de 'wall of fame': 256 gekleurde fiches op een zwart doek dat neerdaalde op het podium, symbool voor alle cursisten die de voorbije 10 jaar een diploma (secundair) tweedekansonderwijs (TKO) behaalden. Deze wall of fame werd nog mooier toen de cursisten die dit schooljaar hun diploma behaalden, hun naam eraan toevoegden.

De diploma's TKO werden overhandigd door Rassoul Mohammadi die 10 jaar geleden zelf een diploma secundair onderwijs behaalde in CVO De Oranjerie (voor zijn verhaal verwijzen we je naar de link onderaan dit artikel) en Stefanie De Man, coördinator en bezielster van het opleidingstraject diploma secundair onderwijs bpost.

Omdat een proclamatie waarop alleen maar namen worden afgeroepen eerder saai is en onder het motto 'een beeld zegt meer dan woorden' werden er op de proclamatie heel wat filmpjes getoond met verschillende invalshoeken. Wat is er geworden van cursisten die 10 jaar geleden in het centrum een certificaat of diploma behaalden? Waarom volgen sommige cursisten al 10 jaar of langer les in het centrum? Wat geven cursisten prijs als ze een babbelbox binnenstappen?

Een gelegenheidsbandje, gevormd door lesgevers van het centrum, luisterde de proclamatie op. Ze doopten zich de 10-tations, helemaal in het thema dus. Het bandje schitterde zodanig dat ze nu al kunnen vermoeden dat we hen volgend schooljaar opnieuw zullen vragen...

Nadat de cursisten hun certificaat of diploma in ontvangst hadden kunnen nemen bij hun immer actieve secretariaatsmedewerker, begaven heel wat medewerkers en cursisten zich naar de rode zaal van Den Egger om te fuiven. De foto's spreken voor zich.

Iedereen werd culinair verwend met een hapje, verzorgd door de lesgevers uit de opleidingen koken en bakken.

Aan alle geslaagden: nogmaals 10 keer gefeliciteerd. Aan iedereen die deze feestelijke afsluiting mogelijk maakte en aan alle aanwezigen: 10 keer bedankt.

Geniet van een welverdiende vakantie en tot volgend schooljaar.

De sfeerfoto's van de avond werden professioneel verzorgd door fotoclub Lichtvast.

Enkele links:

De filmpjes die werden getoond op de proclamatie: met dank aan Isabelle Waeytens, medewerker van het centrum en Jaak Van Hemelryck, medewerker van het centrum en tevens zaakvoerder van Artlab-11.

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het centrum, klik dan door naar de Facebookpagina en word fan door deze leuk te vinden.