Proclamatie Haacht

woe, 2012-06-27

Woensdag 27 juni was het weer zo ver. In Haacht werden méér dan 500 cursisten geproclameerd. Ze volgden een heel schooljaar lang nauwgezet een cursus in het centrum voor basiseducatie Leuven-Hageland in Tildonk of het centrum voor volwassenenonderwijs De Oranjerie in Haacht. Hun inzet werd beloond met een attest of certificaat uitgereikt door hun lesgever.

Schepen Paul Jacobs lichtte het beleid van de gemeente toe. Hij maakt zich sterk dat de cursisten van Open School vanaf half september hun intrek kunnen nemen in een nieuw gebouw. Deze locatie zal het sterke aanbod in Haacht alleen maar ten goede komen. Het wordt een ontmoeting tussen volwassenenonderwijs, vorming en cultuur. Hij wenste alle cursisten proficiat voor het behaalde attest.

Ook de directie van Open School startte de toespraak met alle cursisten een dikke proficiat te wensen. Werken aan het verwerven van computervaardigheden of het leren van een andere taal, het komt niet vanzelf. Ze dankte ook de lesgevers voor het geduld dat ze telkens opnieuw tonen om deze vaardigheden aan te brengen.

Ten slotte nam Geert Vermeulen, adjunct-directeur van het centrum voor volwassenonderwijs, het woord. Hij dankte Open School, de directie van de basisschool alsook de burgemeester en schepenen voor de vlotte samenwerking en goede verstandhouding. Symbolisch werd schepen Paul Jacobs letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet. De adjunct-directeur benadrukte dat de schepen niet alleen met woorden, maar ook met daden aangeeft te geloven in opleidingen voor volwassenen.

Het applaus dat de schepen van de aanwezigen mocht ontvangen, toont aan dat ook de cursisten dit appreciëren. Nadien werd het cursusaanbod binnen Haacht overlopen en werd er ook verwezen naar meer mogelijkheden in andere lesplaatsen. De heer Vermeulen wenste evenzeer de cursisten een dikke proficiat, een nieuwe cursus in september en tussendoor een welverdiende vakantie toe.

Daarna regende het bloemetjes. De lesgevers werden in de bloemetjes gezet door de cursisten, de secretariaatsmedewerkers door de lesgevers ...

Om deze geslaagde proclamatie en vooral een vruchtbaar schooljaar af te ronden, werd er nog een drankje aangeboden door het gemeentebestuur. Het CVO en de lesgevers verzorgden dan weer de hapjes.

Fotoreportage: Martin Verheyden