Proclamatie Den Egger

vri, 2012-06-29

Ergens in januari groeide de idee om de proclamaties en barbecues die in het verleden in diverse campussen plaatsvonden te centraliseren op één locatie. De locatie was vrij snel gevonden: als we alle lesplaatsen met een draadje met elkaar zouden verbinden, ligt het middelpunt ongeveer in Scherpenheuvel. En wat blijkt... daar hebben ze een centrum dat toelaat heel veel mensen tegelijkertijd te ontvangen: het multifunctioneel centrum den Egger.

De datum vormde ook geen probleem: vrijdag 29 juni. Maar wat met de idee? Zouden cursisten het appreciëren dat hun jaarlijkse barbecue of ontmoeting met hapjes of een stukje taart zou worden vervangen door iets grootser? We overlegden met de coördinatoren, de schoolraad en het basisoverlegcomité en stelden vast dat de meesten zich wel konden vinden in de uitdaging. Sommigen twijfelden.

Een uitdaging... inderdaad. Drukken van uitnodigingen, indelen van de avond, inschatten van het aantal aanwezigen, zorgen voor drank en hapjes, aankleden van de locatie, het opzetten van een proclamatie, uitnodigen van prominenten.

Kwam er dan nog bij dat personeelsleden aangaven dat ze een Oranjeriefuif wel zagen zitten. Wij dus ook. Dit kon er nog wel bij...

De idee om de avond op te delen in een officieel moment en een gezellig samenzijn kunnen we alvast 'geslaagd' noemen. Alle personeelsleden staken een handje toe om de avond vlot te laten verlopen. Geen sinecure. Een minpuntje misschien: de parking was te klein om alle wagens vlot te ontvangen. Achteraf hebben we horen zeggen dat alle parkeerplaatsen van heel Scherpenheuvel … .

Cursisten en medewerkers gaven aan dat ze het fijn vonden om het schooljaar samen met hun collega’s af te sluiten met een drankje. Het gaf een goed gevoel.

Fotoreportage: Martin Verheyden