Ondernemers voor de klas

vri, 2017-02-17

Op dinsdag 14 februari 2017 verwelkomden de cursisten en lectoren van HBO Boekhouden  van CVO De Oranjerie Diest, Koen Vanderhoydonk in het kader van het project ‘Ondernemers voor de klas’. De heer Vanderhoydonk is werkzaam bij Euroclear. Deze onderneming is gespecialiseerd in post-trade diensten en werken reeds meer dan 50 jaar nauw samen met de grootste namen in de wereld van financiën en bankzaken.

Tijdens deze uiteenzetting werd interactief gezocht naar antwoorden op actuele vraagstukken zoals de digitalisering van de maatschappij en het effect ervan op de bankwereld. Het belangrijkste topic handelde over de vraag: “Waarom gaan banken over tot het sluiten van kantoren ondanks het behalen van hoge winst?”

De digitalisering van de maatschappij heeft niet enkel een invloed op de bankwereld maar eveneens op de manier waarop ondernemingen omgaan met sollicitaties. De heer Vanderhoydonck ging in open dialoog met de cursisten en legde uit op welke manier internet wordt aangewend om de achtergrond van een sollicitant na te gaan. Social media is een belangrijk medium bij sollicitaties. Er werd onder andere dieper ingegaan op het gebruik van LinkedIn en hoe een sollicitant zich het best kan voorbereiden op een sollicitatiegesprek.