Officiële voorstelling samenwerking PXL-Level 5

don, 2014-03-20

De Hogeschool PXL gaat structureel samenwerken met drie Centra Voor Volwassenenonderwijs (CVO) en het Provinciaal Instituut Verpleegkunde Hasselt (PIVH).

Onder de noemer 'PXL Level 5' gaat Hogeschool PXL samenwerken met CVO Step Hasselt-Zonhoven, CVO De Oranjerie Aarschot-Diest-Leuven, PCVO Limburg Hasselt en Maasmechelen en PIVH Verpleegkunde Hasselt.

De samenwerking gebeurt voornamelijk op het vlak van HBO5, wat staat voor Hoger Beroepsonderwijs niveau 5. Een professioneel gericht opleidingsniveau dat zich tussen het secundair onderwijs en de professionele bachelor situeert. Het gaat dan bijvoorbeeld over opleidingen boekhouden, informatica, verkeerskunde, elektromechanica of verpleegkunde.

Graduaatopleidingen bestonden al langer, maar zullen in de toekomst door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) geaccrediteerd moeten worden, zoals dat nu voor de bachelor- en masteropleidingen al het geval is. Binnen haar directie Onderwijs zal Hogeschool PXL een stafmedewerker aanstellen die de HBO5-opleidingen zal ondersteunen.

De Centra voor Volwassenenonderwijs hebben zich gespecialiseerd in zeer praktijkgerichte opleidingen en hebben ervaring in lesvormen als werkplekleren waarmee ze cursisten voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Bron: Het Nieuwsblad

De ingekaderde Award krijgt een bijzondere plaats in het centrum. 

 

 

 

 

Artikel in De Standaard van vrijdag 21/03/2014

 

 

 

 

Artikel in Het Nieuwsblad van vrijdag 21/03/2014