Nascholingsdag voor de lesgevers

don, 2012-11-22

De lesgevers hadden het lang vooraf aangekondigd: donderdag 22 november zal het geen les zijn wegens pedagogische studiedag. Eigenlijk hebben ze een heel klein beetje gelogen. Het was wél les.

Deze keer zaten ze zelf op de schoolbanken en luisterden ze aandachtig naar wat een collega of een externe lesgever hun nog kon bijleren. En dit niet alleen voor hun persoonlijke maar ook voor hun professionele ontwikkeling.

Thema van deze nascholingsdag: "Digitaal: het Nieuwe Normaal".

Het begon allemaal met een plenumsessie van de directeur die het belang van digitaal leren en de voordelen ervan voor de cursisten benadrukte. De hele uiteenzetting startte met de nieuwe visie van het centrum die je kan terugvinden op de website.

Een greep uit het aanbod: tools om digitale samenwerking te ondersteunen, audio en e-leren, een educatieve video maken, een digitale test ontwerpen, Xerte, Prezi, digitale didactiek voor taalleerkrachten, ...

Je herkent op de foto's waarschijnlijk wel ergens je eigen lesgever in de rol van cursist. Bekijk je de foto's van naderbij, dan merk je dat het niet alleen leerrijk maar ook gezellig was. En wie de foto's nog aandachtiger bekijkt, zal vaststellen dat ook de directie zich naschoolde.

Is dit misschien een deel van de succesformule van CVO De Oranjerie?

Alle lesgevers keerden met een rugzak vol kennis een vaardigheden terug naar huis: klaar om die in hun eigen lessen te concretiseren.