Nascholingsdag 'Body & Mind'

don, 2015-12-03

Stond jouw lesgever deze week helemaal 'zen' voor de klas? Vond je dat hij of zij extra goed kon luisteren naar wat jij te zeggen had? Daar kan onze nascholingsdag 'Body en Mind' voor de medewerkers van de Oranjerie iets mee te maken hebben!

26 november was het weer zover. Naar jaarlijkse traditie vond onze nascholingsdag plaats. Dit jaar stond in het teken van 'Body en Mind'. Er was deze keer bewust gekozen voor eenzelfde nascholing voor iedereen van secretariaat over lesgever tot directie. Het werd een unieke gelegenheid om met z'n allen samen in balans te komen. Een aantal externe specialisten brachten onze 'mind' en onze 'body' terug in evenwicht.

Iedereen volgde de mind-sessie 'Start to Coach' als gemeenschappelijke kick off voor onze focus van het jaar 'Coach the Coach'. We leerden wat coaching wel en vooral ook niet was, hoe een goed coaching-gesprek in elkaar zit en welke vaardigheden hiervoor noodzakelijk zijn.

Bijkomend kon elke collega een sessie 'Body' volgen. Het was moeilijk om te kiezen: yoga, fascia, tai chi of pilates? Onder het motto 'leven is bewegen en bewegen is leven' kon je in deze 'body'-sessies terug het evenwicht vinden tussen lichaam en geest, meer soepelheid ervaren en opnieuw contact krijgen met jezelf.

Onze logistieke medewerkers zorgden ervoor dat er tijdens de pauzes voldoende energierijke hapjes klaarstonden om onze 'body' en 'mind' klaar te stomen voor de vervolgsessies in de namiddag of avond.

Hieronder kan je genieten van enkele sfeerfoto's van het gedeelte 'Coach the Coach'. In het gedeelte 'Body' waren foto's uit den boze. Of dit te maken heeft met de dresscode van die dag (sportieve en gemakkelijke outfit) of met het evenwicht vinden met jezelf in alle rust, laten we in het midden;-).

Nascholing 2015