Met De Oranjerie naar Zuid-Engeland en Sussex

vri, 2013-04-19

Al heel vroeg in de ochtend werden we op school verwacht voor onze reis naar Engeland. De luxueuze bus stond ons al op te wachten. Terwijl enkelen nog wat slaap probeerden in te halen, konden de anderen al genieten van de opkomende zon aan een stralend blauwe hemel.

Bij onze eerste bestemming, de wijngaarden van Sedlescombe, leek het of we werden teruggekatapulteerd naar een ander tijdperk. Na de rondleiding in deze biologische wijngaard twijfelden we toch even om te proeven van de brouwsels, maar de vriendelijkheid van de gastvrouw en onze 'goesting' haalden al snel de bovenhand. De champagne, wijn en aangepaste kazen waren heel erg welkom.

In de namiddag bezochten we het bekende plaatsje Hastings, waar Willem de Veroveraar Koning Harold versloeg. Met audiogidsen kon iedereen op eigen tempo deze historische plaats verkennen.

Zo werd het snel tijd om verder te rijden naar ons hotel in Eastbourne. Het moet gezegd: iedereen was danig onder de indruk van de prachtige locatie en dito kamers. Het lag pal aan het strand met een 'amazing' uitzicht over de zee en de pier.

Het voortreffelijke avondeten en de vriendelijke bediening waren een perfecte afsluiter voor onze eerste dag.

Na een stevig Engels ontbijt maakten we een prachtige wandeling op Beachy Head met schitterend zicht op de krijtrotsen.

Bij ons volgende bezoek, de schapenboerderij, was iedereen meteen vertederd door de schattige lammetjes. De lesgevers stelden tevreden vast dat de cursisten hun kennis van het Engels in praktijk brachten!

In de namiddag bezochten we nog het prachtige 'Great Dixter House and Gardens' waar we de nodige versnaperingen voor onze busreis naar huis konden kopen.

Ietsje vroeger dan verwacht kwamen we terug aan op onze vertrouwde stek: het CVO in Diest.

Bedankt iedereen om er een geslaagde uitstap van te maken.

Tekst: Conny Daniels
Foto's: Sigrid Frederickx
Lesgeefsters