Leren werkt! CVO De Oranjerie leidt koks op in samenwerking met de VDAB

woe, 2013-05-08

Om als volwassene alsnog een diploma secundair onderwijs te behalen moet je een diplomagerichte beroepsopleiding combineren met een opleiding algemene vorming.

Leren Werkt! heeft beide op elkaar afgestemd in een traject van één jaar. Het volwassenenonderwijs (CVO) neemt de theorie of algemene vorming voor zijn rekening; de VDAB verzorgt de praktijkopleiding. Je kan op deze manier in één jaar tijd je diploma behalen.

Vorig jaar voegden we een opleiding toe aan deze succesformule: de opleiding kok. De beroepsopleiding wordt georganiseerd in het VDAB Competentiecentrum in Diest, in samenwerking met CVO VTI Leuven. De algemene vorming wordt georganiseerd in en door CVO De Oranjerie.

Wie voor de eerste 6 modules slaagt, behaalt het certificaat 'Hulpkok'. Wie voor alle modules slaagt, behaalt het certificaat 'Kok'. De combinatie van het certificaat 'Kok' met een certificaat algemene vorming leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Onder het motto, een beeld zegt meer dan 1000 woorden, tonen we met veel fierheid het resultaat van het schooljaar 2012–2013 in onderstaand filmpje. Zo zie je maar dat 'Leren Werkt' en dat het 'volwassenenonderwijs dé succesformule is'.