La vie est nulle sans bulles: tweedaagse reis naar de champagnestreek

zat, 2013-04-20

In de vroege ochtend van zaterdag 20 april vertrok een groep enthousiaste cursisten Frans samen met hun lesgevers naar de mooie, Franse champagnestreek. Tijdens de heenreis maakte de gids hen al wat wegwijs in de boeiende wereld van de champagne- en wijncultuur.

Op deze eerste zonnige dag bezochten ze de stad Reims met haar indrukwekkende kathedraal Notre-Dame en de mooie basiliek van Saint-Remi. In de late namiddag bracht de bus hen naar het gekende champagnehuis Mercier. Een treintje leidde hen rond in de immense kelders waar miljoenen flessen rusten. Een lekker glaasje champagne was de ideale afsluiter van deze eerste dag.

Zondagochtend stond een bezoek aan een lokaal champagnebedrijfje in het dorp Bouzy op het programma. Na een erg leerrijke rondleiding door de wijnboer mocht een degustatie natuurlijk niet ontbreken. Bovendien kreeg iedereen de kans om uitstekende champagne te kopen tegen een mooie prijs.

In de namiddag volgde een wandeling door het pittoreske dorpje Hautvillers dat een prachtig uitzicht biedt over de uitgestrekte wijngaarden.

Ze keerden huiswaarts in een opperbeste stemming en met wat meer bagage ;-) Kortom, het was opnieuw een geslaagde reis die ze niet snel zullen vergeten.

Tekst: Carla Fraeys
Foto's: Theo Flebus
Lesgevers