Een opleiding werkt! Cursisten van het HBO boekhouden leveren het bewijs.

maa, 2014-04-28

De slogan voor onze wervingscampagne schooljaar 2014-2015 luidt 'Een opleiding werkt!'. De coördinator van het HBO boekhouden kon niet wachten om deze campagne te ondersteunen en bezorgde het communicatieteam enkele getuigenissen.

Deze drie dames vonden tijdens hun opleiding werk. Zij zijn het levende bewijs van de nieuwe slogan.

Dorien uit Hasselt

Na mijn secundair onderwijs heb ik een jaar accountancy fiscaliteit gevolgd. Deze opleiding heb ik omwille van persoonlijke redenen niet afgemaakt.

Ik volgde een korte opleiding tot farmaceutisch technisch laborante en werkte 6 jaar als apotheekassistente, maar het bleef knagen dat ik de opleiding boekhouden niet had kunnen afmaken. Daarom heb ik het HBO boekhouden aangevat in CVO De Oranjerie.

In de opleiding heb ik gekozen voor de module stage in plaats van project. Dit is zeker aan te raden omdat je in de praktijk enorm veel bijleert: je ziet het reilen en zeilen in het echte bedrijfsleven.

Drie maanden na het einde van mijn stage ben ik op mijn stageplaats deeltijds beginnen te werken en enkele weken geleden ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan in een accountancykantoor.

Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Ik zou het iedereen aanraden. Het opent deuren voor je toekomst!

Els uit Westerlo

In 1987 behaalde ik mijn diploma als licentiate in de informatica. 23 jaar lang werkte ik in hetzelfde bedrijf als softwareontwikkelaar in de telecommunicatie. Na een overname werd ik ontslagen.

De tijd was aangebroken om een ander pad te bewandelen. In september 2012 startte ik met de opleiding HBO boekhouden in het dagonderwijs om zo mijn kansen te verhogen in de zoektocht naar een job in de administratie. Al snel werd duidelijk dat boekhouden me wel lag.

Hoewel mijn opleiding nog niet is afgerond, ben ik sinds augustus 2013 drie dagen per week aan het werk als bediende in de boekhouding. Deze opleiding heeft voor mij wel degelijk gewerkt!

Yasemin uit Diest

Ik heb een paar jaar terug de kans gehad om voor een korte duur in de boekhouding te werken. Ik wilde graag in die branche werkzaam blijven, maar dat ging natuurlijk niet zonder de juiste opleiding. Daarom besloot ik een opleiding te volgen.

De opleiding was uitgebreider dan ik dacht, maar alle modules zijn me tot nu toe al van pas gekomen in mijn job.

In het begin van het laatste trimester wou ik aftasten of ik wel kans maakte om een job te vinden in de sector. Al na mijn eerste sollicitatie mocht ik op gesprek. Vrij snel kon ik aan de slag.

Ik heb op korte tijd heel veel verantwoordelijkheid gekregen op mijn werk. Dat heb ik te danken aan de kwaliteitsvolle opleiding die ik kreeg.

Wil je meer informatie over de opleiding? Surf dan snel naar de opleidingspagina.