Cursisten 'zorg'kundige be'zorg'en bewoners WZC Sint-Augustinus een aangename namiddag

maa, 2015-04-20

Op maandag 20 april trok een groepje cursisten van de opleiding zorgkundige naar het woonzorgcentrum Sint-Augustinus om daar het project waar ze een hele module aan hadden gewerkt, uit te voeren.

Ze hadden de maanden voordien het thema eenzaamheid onder de aandacht gebracht via eye-catchers in De Oranjerie. Maandag gingen ze hun echte uitdaging aan en bezorgden ze heel wat bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus een aangename namiddag, weg uit de eenzaamheid die vele bejaarden dag in dag uit ervaren.

De bewoners die nog mobiel genoeg waren om zich naar de cafetaria te verplaatsen, konden genieten van een muziekshow opgeluisterd door de cursisten. Ze konden naar hartenlust mee zingen en dansen. Op dezelfde locatie waagden sommige bewoners zich aan een partijtje volksspelen. Op de afdeling de Lindemolen werden er wafels gebakken en werd er op oude wijze koffie gezet. In het dagcentrum tot slot werd samen met de bewoners een uitgebreide brunch bereid die nadien goed in de smaak viel. Nadien genoten deze bewoners samen met de cursisten nog van een gezellige wandeling in het zonnetje.

De stralende gezichten op de foto's zijn het mooiste bewijs dat de bewoners genoten van de aandacht!