Cursisten SLO werken samen met KTA2 in het kader van dynamo3

vri, 2013-06-21

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2013 stellen twaalf leerlingen van het vierde jaar publiciteit-etalage van KTA2 Diest eigen werk tentoon in de oude pastorie van Herselt. Samen met acht professionele kunstenaars uit verschillende disciplines bouwden ze de tentoonstelling ’T ÉÉN EN ’T ANDER uit.

De leerlingen werkten tijdens het schooljaar in het kader van het dynamo3-project, een initiatief van de Canon cultuurcel, rond het materiaal leder. Enkele leraren in opleiding van CVO De Oranjerie in Diest konden in het teken van dit project stage lopen in het KTA2. In samenwerking met kunstenaar Jean-Pièrre Vandaele, een van de exposanten, creëerden de leerlingen elk een 3D-werk met keramiek, hout en leder.

Leerkrachten Chris Stalmans en Michelle Vandevelde, ook exposanten, blikken tevreden terug op de aanloop naar de tentoonstelling: "De leerlingen waren extra gemotiveerd, omdat ze vanaf nu 'echte' kunstenaars zijn. We zijn trots op hen, want hun werk is van een hoog niveau en kan zonder moeite naast dat van de andere exposanten staan."

De tentoonstelling brengt een variatie aan disciplines: beeldhouwkunst, schilderkunst, moderne kant, lederkunst, beeldend werk en vanzelfsprekend ook het werk van de leerlingen. In de bierkroeg kunnen de bezoekers het werk gezellig nabespreken.

Praktisch:

Wanneer?

Zaterdag 22 juni: 14-18 uur
Zondag 23 juni: 13-18 uur

Waar?

Oude Pastorie
Dorp 68
2230 Herselt

Persbericht