Cursisten Frans naar Charleroi, een stad in opmars!

zon, 2017-05-21

De meeste mensen kennen Charleroi als een oude industriestad of geraken niet verder dan de luchthaven. Charleroi was vroeger een belangrijke industriestad en heeft dan ook een rijk erfgoed. Reden genoeg om de belangrijkste Waalse metropool te bezoeken.

Zaterdag 13 mei trok een groepje cursisten Frans met hun lesgevers dan ook naar deze stad. In de voormiddag bezochten ze “le Bois du Cazier”, één van de belangrijkste mijnsites van Wallonië, die sinds 2012 behoort tot het Unesco-werelderfgoed.

In de namiddag toonde een gids hen enkele mooie bezienswaardigheden zoals het imposante stadhuis in art-deco-stijl, de prachtige Saint-Christophe basiliek en het 70 meter hoge belfort met een prachtig uitzicht (na 250 trappen!).

Er staan heel wat vernieuwingsprojecten op stapel, zo wist de gids nog te vertellen. Hierdoor zal Charleroi heel wat aantrekkelijker worden voor toeristen.

Er was jammer genoeg te weinig tijd om de hele stad te verkennen maar de cursisten kregen toch al een ander beeld van Charleroi en waren vol lof. Een absolute aanrader dus!

 

Charleroi 13/05/17