Culinaire verwennerij met cursisten OKOT kok

vri, 2015-06-05

Op donderdag 4 juni was het Oranjerieteam dat de cursisten uit het OKOT-traject kok begeleidt, te gast op het eindassessment van een van de cursisten.

OKOT (OnderwijsKwalificerende OpleidingsTrajecten) kok is een samenwerking tussen VDAB Diest, VTI Leuven en CVO De Oranjerie. Werkzoekenden zonder diploma secundair onderwijs krijgen de unieke kans om in een eenjarig traject een volwaardig diploma secundair onderwijs kok te behalen.

De cursisten volgen hun specifieke opleiding op het competentiecentrum van de VDAB in Diest en hun algemene vorming bij CVO De Oranjerie. Op het einde van de opleiding moeten de cursisten in staat zijn om in een reële context (didactisch restaurant) een dienst aan de kaart (à la carte) van 5 gangen te doen voor een groep genodigden die kan variëren van 40 tot 80 personen. Een van hen fungeert die avond als chef-kok die de hele ploeg aanstuurt. Gisteren werd het startschot gegeven voor deze reeks eindassessments.

De lat ligt ontzettend hoog! Vier cursisten hebben stage gelopen in een sterrenrestaurant en dat merk je aan de manier waarop de borden zijn gedresseerd.

Binnenkort ontvangen deze cursisten hun diploma secundair onderwijs. De kers op 'hun' taart!

Je kan de volledige fotoreportage bekijken door naar links te klikken.