Brusseldag

don, 2018-12-06

Op donderdag 29 november vond naar jaarlijkse gewoonte onze nascholingsdag plaats. Dit jaar werd het een heel speciale editie en weken we voor onze inspiratiedag uit naar Brussel. Onze cursisten komen ook van heinde en ver uit alle windrichtingen. Op zoek naar werk, kennis, ervaring zochten de collega's het op deze nascholing dus ook eens wat verder. Brussel, onze metropool, is vaak nog een onbekend en wat onbemind oord. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. 

's Morgenvroeg treinden we allemaal samen naar Brussel. De sfeer zat er al meteen goed in;-)  
Onder het motto 'keep calm and keep walking' kregen we een pittig voormiddagprogramma gepresenteerd. Alle collega's konden kiezen uit een geleide rondleiding in Molenbeek, Matongé, of de Marollen. Zo veel leerrijke informatie over deze boeiende buurten! 
Voor de lunch verzamelden we op de vierde verdieping van de Erasmus Hogeschool in Brussel. De eerste ideeën na een interessante voormiddag werden alvast uitgewisseld. 
Het namiddagprogramma beloofde ook heel wat leuks. Voor het echte teamwork kon je je even laten opsluiten in een Brusselse escaperoom. Gelukkig wist iedereen tijdig te ontsnappen;-) Ook zij die het wat rustiger aan wilden doen, of wat cultuur wilden opsnuiven, kwamen aan hun trekken op een tentoonstelling over de Sixties of over Berlijn. De collega's van de Specifieke Lerarenopleiding brachten dan weer een bezoek aan de Erasmus Hogeschool. Er waren ook nog enkele vakgroepen die een eigen programma volgden.
Als afsluiter van deze inspirerende, maar vermoeiende dag werden we nog getrakteerd op een lekker drankje in Brasserie 58 alvorens huiswaarts te keren.

We kunnen weer verder werken aan de weg naar nieuwe allianties voor het volwassenenonderwijs, voor het leven lang leren waar onze campussen voor willen blijven staan. Deze inspiratiedag heeft hiertoe alvast zijn steentje bijgedragen. Wij kijken uit naar de volgende editie!

Brusseldag 2018