Babbel-Lo

maa, 2014-02-24

Op maandag 24 februari vond de tweede editie van Babbel-Lo, een multicultureel en meertalig talendorp, voor en door cursisten van CVO De Oranjerie, plaats.

De tweede verdieping van de hoofdcampus werd die avond weer omgetoverd tot een heus talendorp. Cursisten konden de door hen gewenste doeltaal in diverse situaties met near native of native speakers oefenen.

Spaanse agenten, Engelse obers, Franse hotelbedienden, Italiaanse verkopers en Nederlandse marktkramers bevolkten de diverse dorpslocaties. De cursisten behielpen zich meesterlijk en ondervonden hoe zinvol en leuk het wel is om een vreemde taal te leren.

Uniek aan dit project is de kruisbestuiving tussen diverse afdelingen in het centrum. Cursisten uit de lerarenopleiding zetten hun schouders onder de organisatie van dit project. Samen met cursisten uit de afdeling NT2 en de leerkrachten talen vertolkten ze vol overgave de rol van ober, dokter, ...

Hoofdrolspelers van Babbel-Lo waren natuurlijk de cursisten talen. Zij zorgden er met hun enthousiasme voor dat dit project ook in 2014-2015 zal plaatsvinden. Wellicht krijgt het ook navolging in een bevriend CVO dat 'toeristen' had uitgestuurd naar ons talendorp.

Tekst: Christel Deckers