Babbel-Lo

maa, 2012-12-10

Op maandag 10 december kreeg Babbel-Lo, een multicultureel en meertalig talendorp, voor en door cursisten van CVO De Oranjerie, zijn vuurdoop.

De tweede verdieping van de hoofdcampus werd die avond omgetoverd tot een heus talendorp. Cursisten konden de door hen gewenste doeltaal in diverse situaties met near native of native speakers oefenen.

Spaanse obers, Turkse dokters, Engelse agenten, Franse verkoopsters, Italiaanse hotelbedienden en Nederlandse marktkramers bevolkten de diverse dorpslocaties. De cursisten behielpen zich meesterlijk en ondervonden hoe zinvol en leuk het wel is om een vreemde taal te leren.

Uniek aan dit project was de kruisbestuiving tussen diverse afdelingen in het centrum. Cursisten uit de lerarenopleiding zetten hun schouders onder de organisatie van dit project. Samen met cursisten uit de afdeling NT2 en de leerkrachten talen vertolkten ze vol overgave de rol van ober, dokter, enz. Bovendien kwamen cursisten uit de fotografieopleiding dit unieke evenement digitaliseren.

Hoofdrolspelers van Babbel-Lo waren natuurlijk de cursisten talen. Zij zorgden er met hun enthousiasme voor dat dit project wellicht ook in de toekomst navolging zal krijgen.

Een paar reacties:
"Leuk en origineel initiatief! Leuke inrichting en attributen!"
"Wij hopen dat dit nog georganiseerd kan worden!"
"We hebben echt genoten van onze bezoekjes aan de verschillende standen!"

Het verzamelen en bewerken van de foto's heeft wat tijd in beslag genomen, maar we zijn terecht fier op het resultaat!

Met dank aan:
Sigrid Frederickx voor de aanlevering van de tekst
Free Corbée en zijn cursisten voor de aanlevering van de foto's