60 Licious

don, 2017-03-23

60 Licious … een project dat ontstaan is vanuit het vak ‘Samenwerking’ binnen de richting ZoVeLo (Zorgkundige-Verzorgende-Logistiek Assistent). 
De cursisten van ZoVeLo (Zorgkundige) kregen als opdracht om een project op te starten binnen het thema ‘Het Schurend Scharniertje’. 
Heel wat ouderen leven in eenzaamheid en zitten te wachten tot er iemand hen een bezoekje komt brengen. Voor  sommigen onder hen kan dat helaas erg lang duren... Daar  proberen de cuursisten vanuit ZoVeLo al voor de 3de keer op rij verandering in te brengen door een project te organiseren om de ouderen uit de eenzaamheid te halen. 

Dit keer viel het thema ’60 Licious’ uit de bus.  Back to the sixties! Op 19 april is het zover. Ouderen uit de buurt zijn uitgenodigd om te komen meefeesten op deze seniorennamiddag. Verschillende bewoners van woonzorgcentra en thuiszorgdiensten waar de opleiding ZoVeLo mee samenwerkt, zijn al ingeschreven. Tot nu toe staat de teller al op 180 inschrijvingen! 

Het wordt een volledige gratis namiddag voor onze ouderen.  Taart, koffie, ijs, tombola, … Er zullen ouderen zijn met hun begeleiders en ook enkele kindjes gaan het geheel mee opvrolijken. Het belooft alweer een groot succes te worden:-)

In de gangen van onze vestiging in Diest kan je alvast enkele eyecatchers bewonderen  die ontworpen zijn door de cursisten van ZoVeLo. Bedoeling is om de aandacht erop te vestigen hoeveel ouderen er leven in eenzaamheid. Om hun project te financieren, verkopen de cursisten wafels en allerlei lekkers in de cafetaria. Dit bracht al een aardig centje in het laatje. 

De opbrengst van het project zal worden geschonken aan 2 goede doelen: VZW Aditi en VZW Ruilwinkel Mooi in Westerlo.