CVO De Oranjerie It's happening! 5 mei 2018

 

 

Onze happening is nog volop in groei. Kom dus zeker regelmatig een kijkje nemen op deze pagina voor de laatste update!

CVO De Oranjerie

It's happening!

5 mei 2018

  Programma

Infomoment alle opleidingen: van 09.30u. tot 12.00u. en van 13.00u. tot 14.30u.

Onze opleidingen: Bedrijfsbeheer - Begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang - Computercursussen - EHBO - Filosofisch gespreksleider - Gids en reisleider - Groenonderhoud - Hair, beauty en wellness - HBO Boekhouden - Hout, bouw en technieken - ICT en administratie - ICT programmeren - Kraamzorg - Logistiek assistent/Verzorgende/Zorgkundige - Medisch administratief bediende - Nederlands voor anderstaligen - Secretariaatsmedewerker - Specifieke lerarenopleiding - Talen - Tweedekansonderwijs (behaal je secundair diploma)

 

Doorlopend van 9.30u. tot 15.00u.

workshops - foodtrucks - superswitch - kennismaking partners - randanimatie

We bieden de ganse dag een programma aan met voor elk wat wils. Je kan deelnemen aan een van onze vele workshops en zo nieuwe interesses ontdekken. Je kan kennismaken met onze partners die elk een stand hebben op ons terrein en je graag uitleg geven over hun werking. Je kan kleren ruilen door deel te nemen aan de superswitch waarover je hieronder meer kan lezen.

We voorzien randanimatie op het terrein met speciale aandacht voor de kleinsten onder ons voor wie we een heuse tent vol spelmateriaal voorzien. Hier kunnen ze spelen en knutselen onder begeleiding van onze cursisten van de opleiding Begeleider in de (buitenschoolse) kinderopvang.

Tussendoor is er voldoende gelegenheid om jezelf te verwennen met een hapje en een drankje in onze cafetaria of aan een van onze foodtrucks.

Onze workshops:

- Aan de slag met klei

- Creatief met metaal

- CAD Inventor en 3D printen

- Dementie: wat is dat?

- Fietsworkshop

- Herensnit/Opsteekkapsels van 10.00u. tot 12.00u.

Kennismaking EHBO om 10.00u., 11.00u., 13.00u. en 14.00u.

- Ken je grasmachine en kettingzaag

- Kindergrime/kinderkapsels/vlechten van 13.00u. tot 15.00u.

- Leer je auto technisch kennen in praktijk (incl.standje met elektrische scooters)

Medisch Administratief Bediende: een job voor jou? Om 13.30u., om 14.00u. en om 14.30u.

Nagels lakken van 13.00u. tot 15.00u.

- Office 365: ervaar een nieuwe wereld

Powerpoint voor beginners

Quiz: wat doet een boekhouder?

Rolwagenpad 

Stoelmassage van 10.00u. tot 12.30u. en van 13.00u. tot 15.00u.

Talendorp* van 13.00u. tot 15.00u.

- Voet- en schoenanalyse van 13.00u. tot 15.00u. 


Onze partners:

Arktos - Café Combine - CBE - Home Martine Van Camp - Integratie en inburgering - Kringwinkel - Metamorfose - VDAB - Velo - Vlaspit- Wonen en werken

 

Superswitch: 

Wat als kledingstukken in goede staat gewoon in je kleerkast blijven hangen? Ruil ze dan tijdens SuperSwitch op zaterdag 5 mei in CVO De Oranjerie.

Zoek die zelden gedragen, te grote of kleine kledingstukken en schoenen voor dames en kinderen.

Belangrijk: Per persoon mag je maximaal 10 kledingstukken en 5 accessoires binnenbrengen. Alles moet in goede staat zijn. Dus laat afgedragen, vuile of kapotte stuks thuis. 

Schrijf je in via deze link

Op 5 mei breng je je spullen binnen tussen 09.30u. en 11.00u. Van 11.00u.-12.00u. stallen wij de kleding uit en kan je CVO De Oranjerie verder verkennen. Van 12.00u. tot 13.00u. is er een pasronde. Vanaf 13.00u. vindt de veiling van de kleding plaats onder leiding van woordkunstenaar Joran Jambé aka JJ Handshake. Joran beschikt over magische woorden en een hoge aaibaarheidsfactor. Alleen al daarom ben je van de partij op zaterdag 5 mei!

Meer info vind je op deze facebookpagina

 

Talendorp: 

Leer je Nederlands of een vreemde taal bij ons op school? Heb je het gevoel dat je nog wat oefening kan gebruiken? Kom dan naar ons Talendorp op de tweede verdieping en oefen je taal in levensechte situaties zoals bij de bakker, de dokter of op restaurant. Je kan praten met native of near-native speakers en gezellig iets drinken. Inschrijven kan je via deze link
Bekijk hier alvast het promofilmpje! 

 

15.00u. Officiële opening Openleerwerkplaats

De Openleerwerkplaats is een initiatief van Johan en Alain, in samenwerking met CVO De Oranjerie. 

In de Openleerwerkplaats kan je op een laagdrempelige manier kennismaken met het verwerken van metaal. Het initiatief staat open voor het brede publiek met als doel een crealab te zijn waar je al doende leert. Daarnaast richten we ons ook op jongeren en volwassenen met een beperking, met een specifieke problematiek of met nood aan een time-out.  
De Openleerplaats is momenteel in opstart met bevriende partners. 
Je bent van harte welkom om de sfeer te komen opsnuiven en mee te stappen in dit mooie verhaal!