Gids en reisleider

Getuigenis Karina 'Een opleiding werkt!'

Word Stadsgids Leuven

Werelderfgoed en spitstechnologie, bierstad en kenniscentrum, creatief en gastvrij, Leuven heeft het helemaal. Het toerisme floreert er en dat schept ook nieuwe opportuniteiten voor gidsen. Vanaf september 2019 start in CVO De
Oranjerie een nieuwe opleiding Stadsgids Leuven. Deze cursus loopt over 2 jaar en is opgezet in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en met de Dienst Toerisme van Leuven en resulteert in de officiële Gidsenkaart van Vlaanderen.
Tijdens het schooljaar 2019 – 2020 volg je het basisjaar Gids en reisleider en proef je van het gidsen en begeleiden van reizen. Je krijgt ook een stevige introductie in toerisme, kunst, geschiedenis, natuur en landschap. We richten ons naar kandidaten met een hogere opleiding en een stevige motivatie. Meertaligheid is een belangrijke troef.
Met het getuigschrift van het basisjaar kan je dan in het schooljaar 2019-2020 de specialisatie Stadsgids Leuven aanvatten. Specialisten maken je dan wegwijs in de geschiedenis van Leuven en omstreken, het religieus en universitair erfgoed, de architectuur en stadsontwikkeling, de innovatie en de toekomst, de muziek en het bier en andere toeristische troeven van de stad. Tegelijk oefen je communicatie- en verteltechnieken. Sluitstuk is de originele gidsbeurt die je zelf ontwikkelt en voor de jury brengt.       

De opleiding wordt georganiseerd door CVO de Oranjerie (www.deoranjerie.be) en vindt plaats in Aarschot en Leuven. Uiteraard gaan we dikwijls het terrein op. De individuele begeleiding, de realisatie van persoonlijke interesses en de vele praktische modules zijn belangrijke troeven in onze opleidingen. Om dit mogelijk te maken, is het aantal cursisten per jaar beperkt. 

Eens het basisjaar achter de rug, kan je ook kiezen voor andere specialisaties zoals Reisleider Vlaanderen, Wallonië en Brussel of Europa en Verre Bestemmingen óf Regiogids Hageland of Museumgids.

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

www.deoranjerie.be/gids-en-reisleider of via Wendy Pollet (wendy.pollet@deoranjerie.be) of Jan Raymaekers (Johan.raymaekers@deoranjerie.be)